Nemůžu se vyspat vedle přítele. Nevadí mi, že chrápe, ale zdají se mi ošklivé sny…

Člověk je nejzranitelnější, když spí. Proto lidé nejraději, nejklidněji a nejbezpečněji spí ve své vlastní posteli, ve svém vlastním pokoji, ve svém vlastním domě. Sami. Anebo s někým, koho dobře znají a mohou mu stoprocentně důvěřovat. Je zcela běžné, že spousta lidí nemůže usnout na cizím a neznámém místě, anebo se jim zdají ošklivé sny a noční můry, neustále se probouzejí, mohou mít i spánkovou paralýzu či vnímat něco, co se jim ani trochu nelíbí. Čím je to způsobeno? 

Žena v posteli
Zdroj foto: Pixabay

Spánek na cizím místě a neklid

Vícekrát jsem se setkala s tím, že ženy uváděly, že pokud nocují u svého přítele (zejména jsou v tomto vnímavější ženy, muž zpravidla zalehne a neví o světě), nemohou usnout nebo se jim zdají nepěkné sny, cítí úzkost či napětí a ráno se probouzejí rozlámané, případně s pocitem jako by celou noc skládaly vagón uhlí. Člověk by řekl, že se vedle svého miláčka budou cítit v bezpečí – a ono je to naopak!

Příčin může být celá řada, uveďme si nejčastější z nich:

  • promilujete celou noc, jste vyčerpaná a ovlivněná sexem, v závislosti na tom pak můžeme prožívat silné emoce, nervové podráždění a rozrušení, proto nemůžete dobře spát
  • svou roli hraje cizí prostředí, zvuky, pachy, domácí mazlíček, teplota v místnosti, to, že třeba partner chrápe, zkrátka všechno je jinak než doma
  • partner může mít postel v tzv. geopatogenní zóně, může tam být i větší elektrosmog, pokud jste vnímavější na věci mezi nebem a zemí – můžete třeba i podvědomě navnímat ledacos
  • neklid a únavu vám může způsobovat přímo energie partnera (pokud trávíte čas s někým, s kým nejste v energetické rovnováze, automaticky se přizpůsobujete a ladíte na toho druhého tak, že tím popíráte určité součásti sebe samotných, ztrácíte svou energii, kterou on čerpá, samozřejmě to může být také naopak)
  • sexuální výměna energií může probíhat různými způsoby, přijímačem bývá většinou žena, která do sebe pohltí energii muže, který vyčerpaně usne, zatímco ona se dostává do extatického stavu a je plná energie (nemusí to tak být ale vždy, rozhoduje spousta faktorů a může to být i naopak)
  • může se objevit i spánková paralýza, obzvláště pokud přepálíte baterky a usnete nad ránem (a ještě k tomu na cizím místě)

“Stačí jen sdílet lože s někým, s kým jste v energetickém nesouladu, a může se stát, že se budete probouzet unavení a vyčerpaní. Rovněž může být umrtvující strávit příliš mnoho času ve společnosti někoho, kdo má velice odlišnou energetickou rovnováhu,” píše Judy Hall v knize Umění psychické ochrany.

Čtěte také: Jak se chránit před negativní energií a energetickými upíry?

Dvojice v posteli

Co se nám zdá, když nespíme sami?

Další záležitostí jsou přímo sny. Pokud nespíme na svém místě a nocujeme u partnera, anebo také partner spí v naší posteli, průběh spánku i snění mohou být zcela jiné. Co se týká snů, mohou to být jak neklidné sny a noční můry, tak také hezké a příjemné sny, sny, ve kterých se spolu přímo setkáváte, anebo se napojujete na energii, životní témata a snění partnera, zkrátka něco ve stavu nejvyšší vnímavosti a zranitelnosti do sebe nasajeme, co se nám projeví ve snech. Může se nám zdát i sen, ve kterém v určité symbolice uvidíme podstatu našeho vztahu, naši společnou minulost či budoucnost napříč světy, typická témata a asociace týkající se toho druhého. U vnímavějších osob je to zcela běžné, někdo tomu říká snové vzhledy z vašich společných “minulých životů” a podobně.

Někdo uvádí, že se mu v přítomnosti partnera nikdy nezdá o něm. To má své odůvodnění, často totiž kompenzačně či vzpomínkově, nostalgicky nebo úzkostně sníme o někom, kdo v našem životě hodně znamenal, ale již není s námi, například po rozchodu, či jsme momentálně odloučení, například je důvodem pracovní cesta, nemoc, partnerská krize a pod. Sníme o tom, po kom toužíme, kdo není vedle nás. Pokud je partner s námi, nemáme v zásadě žádné důvod o něm snít, pokud je ve vztahu všechno v pořádku. 


Autor článku: Taťána Kročková

Komentáře

Oblíbené příspěvky