Výklad snů: jak popsat sen, ukázkový výklad snů a co se dá zjistit?

Pokud chcete vyložit sen, napište mi na vykladysnu@gmail.com. Důležité ale je, popsat přesně, co se Vám zdálo, případně také dodat informace o tom, co momentálně prožíváte ve svém reálném životě. Níže najdete návod, jak popsat sen, ukázkové výklady snů, a co všechno ještě pro vás mohu udělat. 


Pojmenujte svůj sen. Zapište si jej a nevynechejte žádnou podrobnost. Zaznamenejte si, cokoli Vás napadá, podrobně popište děj a prostředí, postavy a nezapomeňte na svoje pocity! Ty jsou to nejdůležitější!


Jak nejlépe popsat sen?


Popište Vaši současnou situaci, co momentálně prožíváte a jak se cítíte.

Napište mi datum, kdy se vám sen zdál. Zkuste si vzpomenout, co jste dělali před usnutím, důležité je například sledování nějakého filmu či rodinná hádka, požití alkoholu či jiných návykových látek, zkrátka vše, co mohlo případně Váš sen ovlivnit.

Podrobně a srozumitelně popište celý svůj sen. Je opravdu důležité nevynechat jediný detail nebo myšlenku, která Vás v té souvislosti napadne.

Zkuste podrobně popsat emoce, které jste prožívali ve snu anebo je ve Vás sen vyvolal.

Napište mi Vaše jméno a příjmení, datum narození a ideálně také místo narození a přesný čas.

Pokud v průběhu zodpovídání těchto pěti otázek sami rozklíčíte význam snu, možná již nebudete mít potřebu mne kontaktovat. V opačném případě se budu pro Vás snažit udělat maximum :-)

Ukázkový výklad snu: 


Prstýnek

Na dnešek se mi zdálo, že jsem ze zvědavosti šla vyzkoušet veřejnou prádelnu. Sundala jsem si prstýnek a pustila pracku. Nechtělo se mi čekat, tak že si zajdu nakoupit. V obchodě jsem si uvědomila, že nemám prstýnek. Zaplatila jsem a utíkala do prádelny zpátky. S hrůzou jsem zjistila, že prstýnek tam není. Byla jsem zoufalá, neboť to byl prstýnek k prvnímu výročí. Nikde jsme ho nemohli najít. Po chvilce se objevilo nějaké děvčátko a prstýnek mi podávalo. Spadl mi obrovský kámen ze srdce. 


Tady bych si asi položila otázku, na co jsem byla zvědavá a co jsem chtěla vyzkoušet, když jsem prádelnu navštívila. Je možné, že podvědomí nám tam hodilo prádelnu proto, že se pere bez prstenů a hrozí jeho ztráta, prádelna nemusí mít až takový zásadní význam, ale prsten rozhodně ano. Symbolizuje partnerský vztah, závazek a manželství a jeho ztráta upozorňuje na to, že něco není v pořádku. Možná jste musela přehodnotit vztah, měla chvilkové zaječí úmysly, a pak jste se zalekla následků a toho, že byste partnera mohla opravdu ztratit. Dostala jste strach, popisujete hrůzu a zoufalství z toho, že jste prstýnek ztratila a nemohla jej najít. Čeho jste se vlastně bála konkrétně? To by bylo dobré si ujasnit. Co pro vás znamená první výročí? Co pro vás znamená ten vztah? Tyto otázky položte sama sobě a zkuste si na mě zodpovědět. Může být i do snu promítnuta úzkost ze ztráty jistot, klidně i citových, v souvislosti s oním vztahem. Píšete, že jste ho nemohli najít v množném čísle. S kým jste ho hledala? To mi přijde taky zásadní. Nebyla jste na to sama. Někdo byl ochoten hledat s vámi a byl tam pro vás. Nakonec obrovská úleva, pozitivní a šťastný závěr snu, což je dobré znamení. Něco jste tedy ztratila, a poté zase našla. To děvčátko je další podstatný symbol. Může tím být vyjádřena energie malé ženy, dítěte, skrytá touha po dítěti anebo nějaká vaše ochrana a průvodkyně. S největší pravděpodobností je možno to vyložit tak, že to děvčátko jste byla vy sama. Zkuste se zamyslet nad tím, jak staré děvčátko bylo, zkuste si připomenout, jakou mělo podobu, jaké vlastně bylo, zda máte něco společného a jaký jste vůči němu cítila vztah, sympatie, apod. Ještě bych dodala zamyšlení nad vašimi vlastnostmi jako je zvědavost a netrpělivost, které se ve snu objevily, a když se vrátím k procesu praní prádla a vodě, může tam být i podvědomá snaha něco očistit a zbavit špíny. Nalezení prstýnku děvčátkem může symbolizovat i nový začátek vztahu.

Co můžeme zjistit více?

Na základě jména a přesného data narození je možné ještě zjistit, v jaké momentální situaci se žena nachází, jaké jsou její silné a slabé stránky, jak přistupuje k partnerskému vztahu a jaká je vzájemná kompatibilita s partnerem a prognóza týkající se osobního i partnerského života. Pokud je zjistitelné přesné datum, kdy se sen zdál, dá se popsat i jeho význam a poselství ve vztahu k danému období. Tato moje služba je již zpoplatněná. 


                                                                 Miranda - J. W. Waterhouse


Ukázkový výklad dalšího snu:


Bývalý přítel

Od září do listopadu mě trápily sny s bývalým, který mě při rozcházení zmlátil. Pořád se mi o tom zdálo. Pak to ustalo, ale poslední týden se mi o něm zase zdá. Nejdříve, že za mnou přišel a měl slzy v očích a omlouval se a dneska, že jsem se dozvěděla, že čeká s nějakou holkou dítě, tak jsem se naštvala a šla jsem si to s ním vyřídit. V tom jsem ale potkala svého bývalého milence, který se v tom snu přestěhoval do Libně, chytili jsme se za ruku. A políbili jsme se. Co by to mohlo znamenat?

Sny mají léčivou moc a často se nám opakují nějaké traumatické události, které pokaždé s lehce obměněným dějem směřuji k vyrovnání se s tou situací nebo vyléčením, zpracováním a odbouráním negativních emocí. Tady tohle je krásný ukázkový příklad. Zdálo se vám o tom proto, že jste se s tím potřebovala vyrovnat. Zážitek jste zavřela do šuplíku a on se v noci otevřel, aby se vám připomněl. Ideální stav je ten šuplík vyprázdnit, ale nejde to tak lehce. Jakékoli emoce s tímto spojené jsou pochopitelné, ve snu se vám viník za všechno omlouval a litoval svého činu, což byl návrh k odpuštění z vaší strany, které ovšem nenastalo, protože vaše podvědomí si vytvořilo nový scénář, a sice že ten darebák udělal něco, co vás ranilo stejně tak, jako jeho předchozí čin a to, že čeká dítě s jinou a vy jste se naštvala a šla si to s ním vyřídit. Jako útěchu vám sen potkal (zřejmě hodného) bývalého milence, který byl k vám láskyplný, něžný a poskytl vám potřebnou podporu. Sen neznamená nic jiného než to, že vám ukazuje a nastiňuje vaše vztahové záležitosti a prožité trauma. V podstatě jde o to, abyste třeba i v tom snu vyjádřila potřebný vztek a s viníkem si to patřičně vyřídila, to se vám jistě uleví. Nakonec i to odpuštění je na místě, alespoň ve smyslu, že ho propustíte ze svého života a vyprázdníte ten šuplík. Není úplně ideální uchylovat se k jakékoli minulosti, i když to k tomu svádí (viz bývalý milenec a opora či bezpečí tam), protože všechno, co už minulo, v současnosti funkční není a vy ve chvíli, kdy se od minulosti odpoutáte a očistíte, budete moci nastoupit novou cestu. Je možné, že se sny s obdobným scénářem budou ještě opakovat, ale je to proto, aby vám to pomohlo. Je fajn, si i vědomě zkusit říct, co byste v tom snu s tímto tématem chtěla prožít a co by vám pomohlo. Určitě je dobré se tím zabývat.

Co můžeme zjistit více?

Na základě jména a přesného data narození, ideálně obou bývalých partnerů lze zjistit mnohé, od vzájemné kompatibility až po možná rizika. Je možno zjistit obecně dispozice tazatelky, její postoj ke vztahům, jaké partnery k sobě přitahuje a proč se to děje. Je možné s tímto snem také terapeuticky pracovat. Tato moje služba je již zpoplatněna. 


Spring Spreads One Green Lap of Flowers - J.W. Waterhouse











Komentáře

Oblíbené příspěvky