Blíží se konjunkce Neptuna a Jupitera v Rybách. Přinese obrovský duchovní potenciál

Dne 12. dubna nastane přesná konjunkce planet Jupitera a Neptuna ve znamení Ryb. Již pár týdnů před tímto datem a po tomto datu můžeme pociťovat vliv jejich vzájemného přibližování. Co nám tato konjunkce přinese a co to vlastně znamená? 


Maják
Zdroj foto: Pixabay

Konjunkce znamená, že se tyto planety setkaly ve stejném bodě a navzájem spolu interagují. Planeta Jupiter vládne znamení Střelce a nese si v sobě symboliku důležitosti, velkoleposti, velkorysosti, úspěchu, ctižádosti, štěstí, rozmachu, rozvoje, expanze a veselí, ale i arogance a dokonalosti. Obvykle bývá spojována se šťastnými událostmi a obratem k lepšímu. Analogicky Jupiteru odpovídá vládce všech bohů, řecký Zeus nebo římský, stejnojmenný, Jupiter. Pokud je Jupiter v Rybách, můžeme očekávat nárůst a rozmach rybí symboliky. To znamená soucitu, obětavosti, senzitivity, zasněnosti, uměleckých sklonů, romantiky, vizí a snů, lásky k filozofii, psychologii a náboženství, rozvoje víry, duchovna, ezoteriky, ale i fanatismu. 

Planeta Neptun je vládcem znamení Ryb. Je tedy dle svého postavení dlouhodobě zaparkovaná doma. Neptun  či Poseidon je vládce všech moří. Symbolicky se pojí s velkou vnímavostí, až jasnovidnými sklony, ale pramalým smyslem pro realitu a racionální uvažování. Je to planeta mystiky, umění a snů, ale také lží, podvodů, iluzí a sebeklamu. To vše může přivolávat nereálný náhled na sebe sama, na realitu, sklony k nadužívání drog a alkoholu. Můžeme se v něčem hodně utápět, například i ve svých emocích a vlastní posedlosti. Můžeme mít problém se rozhoupat, pohnout se z místa a jednat. Zde se objevuje také význam tarotové karty Viselce, která ukazuje v podstatě i oběť. 

Viselec
Zdroj foto: Pinterest

Pokud se spojí Neptun s Jupiterem, může to mít samozřejmě velmi tvůrčí dopad a pozitivní aspekty, ale také jistý destruktivní, scestný a mámivý charakter. Vůbec nejhorší by byla davová psychóza nebo fanatismus. Vše záleží na postavení okolních planet a také na individuálním horoskopu každého člověka, neboť u každého může tento tranzit působit jinak. S čím tedy přibližně můžeme počítat?

Už nyní se projevují záchvaty obětavosti, mesiášského komplexu a velké potřeby pomáhat. V současné době je to velmi žádoucí a potřebné, proto budiž pochválen tento aspekt. To vše ještě posiluje současný průchod Slunce a dalších rychle se pohybujících planet znamením Ryb. Jenomže na druhou stranu můžeme také díky Jupiteru uvažovat, zda si tak trochu nehoníme ego a nepředháníme se v tom, kdo bude, a umí, pomáhat víc. Může se objevit nárůst ezoterního myšlení, někteří lidé se zcela zblázní a budou si hrát na guru a spasitele světa. Umělci mohou více tvořit a mohou je i líbat múzy ze všech stran. Objeví se pocit, že musíme něco dokázat nebo dokončit. Budeme si přát nějaký svůj rozvoj a naplnění celoživotních snů. Stejně tak se zesílí naše sny, šestý smysl a intuice. 

Pozor na iluze, klam, podvody, nereálný náhled na sebe sama nebo například na nevhodné vztahy. Toxické vztahy. Pozor na cokoli toxického, co by nás mohlo kompletně otrávit. V období nejsilněji působící konjunkce bych asi ani nedoporučovala některým jedincům narkózu. Pokud chcete astrální výlety, bude to fajn čas. Ale zrovna tak pozor na drogy, návykové látky a látky měnící vědomí, zde hrozí i rozvoj nějaké psychózy a velká ztráta kontaktu s realitou. 

V globálním měřítku se objeví nesobecké a empatické vnímání světa, pomoc člověka člověku, pofrčí humanitární pomoci a víra v lepší zítřky. Pozor ale na fanatické myšlení některých jedinců, kteří chtějí ovládnout svět a také na sebeobětování či velkou oběť těch, kteří to budou považovat za své životní naplnění a poslání. Problém může být střet silného přesvědčení, politického, filozofického či náboženského myšlení s opačnou stranou, přesněji řečeno fanatismus, egoismus a zaslepenost. 

Problém s touto konjunkcí Jupitera a Neptuna mohou mít nejvíce Blíženci, Střelci a Panny. 

Každopádně můžeme říci, že toto spojení planet kolem data 12. dubna má v sobě obrovský duchovní a magický potenciál a záleží jen na nás, jakým způsobem ho využijeme. 


Poseidon
Zdroj foto: Pinterest



Autor článku: Beskydská čarodějnice

Komentáře

Oblíbené příspěvky