Kniha Tajemství snů a jak ho rozluštit

V listopadu 2021 vydalo nakladatelství Albatros Media mou knihu Tajemství snů a jak ho rozluštit. Práce na knize byla velmi naplňující a zajímavá, využila jsem množství svých snových zkušeností i příkladových snů svých známých a blízkých, také ze své skupiny Výklad snů na Facebooku. Kniha je napsána z pohledu vlastní zkušenosti, nechtěla jsem ani příliš zabředávat do ezoteriky, ani napsat čistě vědecké pojednání. Knížka shrnuje základní informace o spánku, snění a snech i jejich moderním psychologickém výkladu. Může být pro vás zajímavou volnočasovou učebnicí, pokud vás tato problematika zajímá více.

Taťána Kročková

Rozhovor se mnou v magazínu Kultura21 najdete ZDE

Z knihy se dozvíte:

  • proč se některým lidem nezdají sny, anebo o nich neví
  • jak si založit snový deník a lépe zapamatovat sny
  • co je to REM a NREM spánek
  • jaké známe druhy snů
  • o čem se lidem nejčastěji zdá
  • jak komunikujeme ve snech se zemřelými
  • jak poznáme věštecké sny
  • co všechno nám sny sdělují a o čem vypovídají
  • jak sny předurčují zdraví či nemoc
  • co mají společného spánková paralýza a lucidní snění

a mnohé další

Najdete v ní také spoustu ukázkových snů a výkladů, mnohé z nich patří také vám...


Ukázka z knihy

Důvodem, proč se některým lidem nezdají sny, ale může být i to, že tito lidé své sny automaticky vytěsňují a po probuzení si je nepamatují, protože si své sny nepřejí, nechtějí jim věnovat pozornost. Nejčastěji to bývá z toho důvodu, že je jejich sny děsí. Známý psychoanalytik Sigmund Freud (1856 - 1939) se domníval, že právě ve snech si lidé dovolí prožít všechno to, nad čím ve skutečnosti mají přísnou vědomou kontrolu. To znamená, že veškeré vytěsněné pudové obsahy sexuálního rázu, závist, incest, perverze a další lahůdky, které se nám příčí a které bychom si vědomě nikdy nepřiznali či je v realitě nikdy nechtěli prožít, se nám mohou objevit ve snech. Stejně tak ale i noční můry, spánková paralýza, setkání s duchy, projekce traumatu a podobně, jsou pro mnohé lidi něčím, co v nich vyvolává strach. 
   Strach jako velmi silná emoce pak někdy lidem ani nedovoluje usnout. Pak může dojít k tomu, že své sny vytěsníme a rozhodneme se žít pouze život v realitě. Umění popřít či zablokovat si své sny není snadné. Jsou ale lidé, kteří to dokáží. Říká se, že čím více prožíváte svůj život naplno a žijete v přítomnosti, v realitě, tím méně toho prožijete ve snech. A platí to samozřejmě naopak, do snů často utíkají lidé, pro které se svět stává zlým místem plným beznaděje, jejich životy jsou neutěšené a oni hledají krásný a naplněný život právě ve svých snech.  
    Za poslední rok pandemie koronaviru je skutečně zvýšený nárůst různých snů u mnoha lidí, a nejsou to jen kompenzační sny, kterými si kompenzujeme neutěšenou realitu, jsou to i úzkostné a prognostické neboli věštecké a varovné sny. Jakmile totiž omezíme svůj život v realitě, tím více dáváme prostor snům, bez kterých bychom nemohli existovat. To ony utvářejí naše životy a běh dějin. 
   Není však pravidlem, že lidé, kteří mají hodně živých a barevných snů jsou ti, kteří neumí žít naplno. Je pravda, že se říká, kde bývá na jedné straně přidáno, bývá na druhé ubráno. Ale jsou i lidé, kteří stejně tak jako naplno sní, tak i žijí. Nejen jak žijeme, ale i to, kým jsme, odpovídá tomu, jak v noci sníme a jaké jsou naše sny. Způsob a obsah našeho snění vždy koresponduje s naším životem. 
   Čím více svým snům věnujeme pozornost, tím více si je uvědomujeme a pamatujeme. Pokud si ve své hlavě nastavíme, že sny nemáme a nechceme o nich nic vědět, pokud si tuto cestu zatarasíme a zablokujeme, přesně tak to i bude. Tyto obranné mechanismy ve snech, neboli snová cenzura, které umožňují vytěsnit všechno nežádoucí a nepotřebné, fungují naprosto spolehlivě. 

Podmínky prodeje knihy u mě


Kniha Tajemství snů a jak ho rozluštit je již v prodeji! Můžete si ji koupit také u mě, podmínky jsou následující:

Kniha stojí 399,- Kč, za poštovné zaplatíte 68,- Kč, cena je tedy 467,- Kč. Pokud máte zájem, napíšu vám do knihy věnování. 

Číslo účtu: 241831470/0300



Tajemství snů


Název knihy: Tajemství snů a jak ho rozluštit
Autor: Taťána Kročková
Počet stran: 256
Nakladatelství: C. Press (Albatros Media)
Cena knihy: 399,- Kč



Komentáře

Oblíbené příspěvky