Proč se nám zdá o tom, že jsme před lidmi nazí?

Proč se nám zdá o tom, že jsme před lidmi nazí? Určitě se to stalo někdy i vám. Ve snu jste se ocitli nazí v nějaké situaci, která nebyla ani trochu příjemná. Většinou v těchto snech cítíme stud, rozpaky, trapnost. Co vlastně sny o nahotě znamenají?

Persona
Persona, Zdroj foto: Pixabay

Sny o nahotě aneb král je nahý 


Sny o nahotě poukazují na naši zranitelnost, chybějící ochranu, krunýř či brnění, za něž se schováváme. Když jsme nazí, jsme zcela odhalení a bezbranní, nemáme se kam schovat, neexistuje žádná maska, za kterou bychom se mohli skrýt. A právě tohle jsme my. Nacházíme se v pozici, ve které si nepřejeme, aby nás druzí viděli. Nemáme kontrolu nad možnostmi zakrýt svou zranitelnost, slabost a takové stránky osobnosti, které nechceme prezentovat na veřejnosti před druhými.

Pokud se nám sny o nahotě zdají často a vnímáme silně nepříjemné pocity, měli bychom se zamyslet nad tím, odkud pramení naše úzkost a co potřebujeme skrývat. Díky nahotě vystupujeme ze své komfortní zóny a jsme nuceni ustát takové pozice, ve kterých se necítíme dobře. V tomto existuje paralela s naším reálným životem. Možná sen vyzývá k tomu, abychom odložili Personu a poohlédli se po svém Bytostném Já. 

Někdy stačí jen velmi málo k tomu, aby někdo řekl: „Král je nahý!”


Autor článku: Taťána Kročková



Komentáře

Oblíbené příspěvky