Sen o skřítcích s poselstvím

Když bylo mému synovi osm let, zdál se mu tento sen (podle mého snového deníku to bylo 11. února 2014): 

 Někde našel lísteček, na kterém byla jakoby postýlka, a tam pod lístečkem jako pod peřinkou spal chlapeček, poté řekl, že to byl mužíček. Byl zřejmě součástí nějaké rostlinky. Bylo tam prý na cedulce napsáno, že pokud tu rostlinku vytrhne, tak mužíček zemře, pokud ji zasadí, bude dál žít a něco mu řekne. Syn si všiml, že na jedné straně je rostlinka trochu vytrhnutá ze země, a tak ji tedy zasadil. 

Mužíček mu řekl, že tři po něm budou něco chtít. Syn se otočil a uviděl další tři lístečky, byl to prý mužíček, panenka a zase mužíček. U všech tří byly cedulky. Na první cedulce bylo napsáno, aby přinesl mužíčkovi vodu, na druhé, aby zašel za sovou a zavolal ji, a na třetí, aby zavolal srnku. Všichni čtyři byli prý malí a hnědí, měli zelené čepičky, červené boty a řekli mu, že má jít za sovou, která mu prozradí, jak se dostane domů. Měl donést sově věci, ze kterých vyrobila předmět, který jej následně dopravil domů.

Skřítkové

Poté, co mi sen dovyprávěl, povídala jsem si s ním o snech, o tom, že se jimi zabývám, a že si s dovolením jeho sen zapíšu. Přikývl a řekl mi zvláštní věc: 

„Maminko, až bude konec světa, každý člověk by si měl najít všechny své zapsané sny. Měl by si je pamatovat, vzpomenout si na ně, a pomoci nich zachrání Zemi. Já pomocí všech svých snů zachráním 300 km planety, a všichni lidi na celém světě by to měli udělat taky. Díky těm snům se může planeta zachránit.“ 


Autor článku: Taťána Kročková

Zdroj foto: Pixabay

Komentáře

Oblíbené příspěvky