Proč vnímáme stejná čísla na hodinách a jaký to má význam?

Poslední dobou se rozmáhá zajímavý fenomén. Lidé s větším či menším nadšením, případně zděšením, uvádějí, že při pohledu na hodiny často zaznamenávají stejná čísla, a to opakovaně. Není tedy ničím neobvyklým, když pokaždé, co stočíte zrak na ukazatel času, uvidíte například 22:22 nebo 11:11, případně 17:17, 13:13, a tak dále. Co to vlastně znamená?

Hodiny
Zdroj foto: Pixabay
 

Moc okamžiku

Tuto otázku jsem dostala už snad tisíckrát. Když se s tou správnou zvídavostí trochu porozhlédnete po internetu, zjistíte, že na toto téma existuje množství našich i zahraničních článků, které mají naprosto stejný či obdobný obsah, v němž se vlastně ani nedozvíte nic nového. Andělská čísla, numerologie, synchronicity, flow, duchovní rozvoj. Co si o tom vlastně myslet? Nevíte…

Ten základní problém bych ale hledala jinde. Pokud už se nám něco takového stává s naprostou samozřejmostí, určitě to stojí za pozornost. Pozornost, kterou bychom především měli zaměřit ani ne tak na daná čísla, jako na okamžik, ve který nás něco donutilo se zastavit a přemýšlet. Právě v tuto chvíli je vhodné podívat se do svého nitra. Jenom tam můžeme hledat odpovědi na otázky. Vím, že to zní jako neskutečné klišé, ale jistě mi dáte zapravdu. Naše vnímání je subjektivní a jenom my sami mu můžeme porozumět.

Numerologie a čísla, která varují

Pokud bychom vycházeli z numerologie, je třeba především znát základní významy čísel a pracovat s nimi. Pro člověka neznalého symboliky čísel to však může být obtížnější. Má si snad po každém zážitku s vnímáním stejných čísel na hodinách projíždět stránky s jejich konkrétními numerologickými významy? To určitě ne. Navíc, každá numerologická výpověď se může lehce lišit.

Zkuste si všimnout, že například o čísle 16 se netraduje nic pěkného. Ve významu takzvaných andělských čísel najdete, že pokud se na hodiny podíváte v 16:16, opravdu byste si měli dávat pozor na problémy a nesprávná rozhodnutí. Uvědomte si, že pokud se vám tento význam zažije, a k tomu vám stačí si to pouze jednou přečíst, už tomu nebude jinak. Všichni víme, jakou moc mají slova…

Roste to, co krmíme...

Obecně u daných jevů platí právě takové významy, jaké jim lidé přisuzují. Čím více budeme danému tvrzení věřit a řídit se jím, tím více se stane pravdou. Je to stejné jako se sny. Pokud se nám bude zdá nějaký sen, je pouze náš a má pro nás subjektivní vypovídající hodnotu. Nemůžeme se ptát nikoho jiného na význam svého snu bez toho, aniž by ten člověk měl o nás a o našem životě nějaké informace. Jestliže se stejný sen bude zdát stovce různým lidem, pro každého z nich to bude znamenat něco jiného.

Proto si myslím, že nemůžeme zobecňovat význam vnímaných čísel na hodinách z hlediska jejich významu. Pozastavila bych se rozhodně nad tím, že se to děje více lidem poslední dobou, ale to je tak všechno. Zřejmě jde o řetězovou reakci. Zpravidla to začíná opakováním stejného času, například 22:22, a postupně se tato schopnost rozrůstá i na další čísla. U někoho se opakují pouze jeden až dva časy, u jiného snad všechny dostupné kombinace stejných čísel.

Všechno, čemu věnujeme nějakou pozornost, vždy narůstá na síle, a to nás nutí tomu věnovat pozornost ještě větší. Pídit se po konkrétním významu tohoto jevu nebo se obávat budoucnosti zřejmě nemá smysl…

Hodinky
Zdroj foto: Pixabay

Začalo to jako 22:22

Moje osobní zkušenost je taková, že pár let zpátky jsem začala častěji vnímat číslo 22:22, což se mi opakovalo čím dál tím více častěji. Teprve asi poslední dva roky, nevím přesně, vnímám všechna ostatní čísla, tedy 11:11, 12:12, 14:14, 15:15, 16:16, 19:19…. atd. Myslím, že už neexistuje žádná kombinace, která by mě nezastavila. Objevovaly se i nuly a přesné časy jako například 0:00, 12:00, 13:00 apod. Teprve poslední dobou jsem se trochu snažila si s tím pohrát, proto se schválně trefuji mimo stejná čísla, stačilo jen myšlenkami pomyslet, a bylo to. Takže momentálně teď je 9:38 a nedělám si z toho vrásky. Zaujalo mě taky, že jsem zaznamenala postupná čísla, a to buď nahoru nebo dolů, to znamená například 22:21 nebo 23:24 atd.

Musím říct, že si ze všeho beru nějaké ponaučení. Dané chvíli rozumím, chápu, když je něco jinak, a okamžitě mi naskočí kdesi uvnitř mě pocit, který mi intuitivně ozřejmuje vnímání daného okamžiku.

Ručičky hodin a jejich úhel

Protože už v dnešní době používáme digitální hodiny, všimneme si stejných čísel, ale už ne postavení ručiček na klasických hodinách. Co když právě ony nám mají podat nějakou zprávu! Může jít o jejich úhel. U některých těchto kombinací totiž dochází k tomu, že se ručičky překrývají a místo dvou tak vidíme pouze jednu, zpravidla by to ale mělo být pouze v případě celé hodiny, anebo 15:15. Co nám to má říci?

Poutníku, zastav se...

Jediné, co můžeme udělat je, všimnout si okamžiku, ve kterém se nám to stalo, a zastavit se. V tu danou chvíli se skutečně zastavit máme. Toto se jeví jako jediný platný význam toho všeho. Zastavit se a uvědomit si, kdo jsme, a co v tuto danou chvíli děláme. Jestli to opravdu udělat chceme, zda jsme na správné cestě. Jde o pocit, který v tu danou chvíli máme. A jak už bylo řečeno - odpověď na otázku, co se právě v tuto chvíli děje, najdeme jedině ve svém vlastním nitru. Můžeme mít z toho všeho opravdu dobrý pocit. Vědět, že je všechno tak, jak má být. Být smíření sami se sebou, se svým životem, a se svým osudem.

Pokud ale v danou chvíli nemáte příjemný pocit a chystáte se právě něco udělat, nedělejte to. Možná právě proto jste byli takto zastaveni a varováni...

Člověk má často tendence přisuzovat významy všemu kolem, čemu nerozumí. Vnímání těchto stejných čísel je jako zrcadlení. Je to propojení paralelních světů, jejichž existenci nelze opomíjet. Každý tento okamžik slouží k tomu, aby se člověk zastavil v čase, který vnímáme způsobem, jež nám náš život umožňuje. Čas a prostor ale neexistují, jsou to jen určité hranice, které nám umožňují uchopit vnímavý svět prostřednictvím právě takových schopností, jaké máme.

Pluralitas non est ponenda sine necessitate = Pokud pro nějaký jev existuje vícero vysvětlení, je lépe upřednostňovat to nejméně komplikované. (Occamova břitva)

Čas
Zdroj foto: Pixabay

                         

Autor článku: Taťána Kročková





Komentáře

Oblíbené příspěvky