Porodní trauma a jeho promítání do snu

jeskyně
Občas se setkávám s případy, kdy se ve snu objevuje tématika porodního traumatu. Často je rozpoznatelná podle výskytu úzkého prostoru nebo tunelu, ve kterém dotyčný uvízne, nebo v něm naopak bloudí či se v něm schovává před nebezpečím. Příkladem může být i tento sen mladé dívky:

 

Sen z války

"Před lety se mi zdál zvláštní sen. Byl z války. Před někým jsem utíkala po lese, dotyčný na mě něco křičel, nejspíš německy, a všude byl hrozný rámus. Schovala jsem se do nějaké jeskyně v zemi, nebo jak to nazvat, a vím, že se prostor čím dál tím více do jeskyně, kam jsem běžela, zmenšoval... Když se mi to zdálo, byla jsem malá, takže si nemyslím, že jsem to někde viděla v televizi. Sen se často opakoval, a když si na to vzpomenu, mám zvláštní pocit, anebo když něco dělám, najednou se mi to znovu přehraje před očima... "
Sen jako z minulého života, viďte? Ale napadlo mě zeptat se na otázku, jakým způsobem přišla dívka na tento svět. Dostalo se mi této odpovědi...

Můj porod byl komplikovaný

"Můj porod byl hodně komplikovaný. Narodila jsem se nakonec císařským řezem, když byla mamka v kómatu. V té době byla hodně nemocná, a já jsem po porodu málem zemřela, měla jsem pár mizivých procent. Bylo to v šestém měsíci a mé dvojče bohužel zemřelo.... poté jsem byla dána do adopce... "
Doporučila jsem dívce prenatální terapii s tím, že se může jednat o porodní trauma, i o asociační vzpomínky na minulý život. Příklad uvádím pro zajímavost, nebudu zacházet do dalších podrobností.


Autor článku: Taťána Kročková

Zdroj foto: Pixabay

Komentáře

Oblíbené příspěvky