Co znamená sen o výkalech ve vaně?


Lapač snů
"Jsem sama s dcerou, která je najednou ve věku miminka na louce v nějaké vaně, do které přitéká a odtéká voda. Jsme obě nahé, koupeme se a držím ji v náručí. Najednou cítím, jak se mi chce vykonat velkou potřebu a nedokážu to zadržet, a tak vypustím obsah střev do té vany a potřísním i dceru. 

Cítím vinu za to, že jsem to nedokázala zvládnout. Pak vnímám střih, jak stojíme na louce o nějakou dobu později, dcerka je už starší a já se snažím vyčistit jí ty své výkaly z jejího pravého ramene…," popisuje Daniela (43) svůj sen. 

Výklad snu:

Žena ve snu je se svým dítětem sama, zcela bezbranná a nahá. Prochází jakýmsi procesem očisty, voda vyplavuje emoce a staré rány, vše její průtok čistí a odnáší pryč. Pokálení s pocitem viny je přiznané selhání za to, že to nedokázala udržet a pošpinila tím i dceru. Dozvídám se, že žena odchází od manžela a chystá se na nelehkou cestu rozvodovým řízením. Pocit selhání ukazuje na to, že se viní z neudržení manželství a do budoucnosti se obává toho, jaké to bude mít následky pro její dceru. 

Pokálené pravé rameno v záběru snu o nějakou dobu později a snaha matky jí tu špínu setřít, vypovídá o snaze zbavit ji negativního vlivu otce a celého procesu rozvodu, a touze usnadnit dceři vstup do budoucnosti, bez toho aniž by si na svých ramenech nesla tíhu minulosti nebo, s prominutím, sračky své matky. Jde také o to, jakým způsobem nás někdo chytá za rameno a kam nás chce směřovat. Žena rovněž přiznala despotický vliv otce. Zkusme tedy ještě nakonec vytáhnout snář a popřát jim oběma díky tradičnímu významu výkalů hodně štěstí.

(Ukázka k 1. dílu výkladu snů pro časopis Šaman 2017)


Autor článku: Taťána Kročková

Zdroj foto: Pixabay

Komentáře

Oblíbené příspěvky